Ventilation Stockholm -
Vi förbättrar er inomhusmiljö sedan 1991 - Vi är specialister på inomhusklimat och ventilation.

Ventilation Stockholm -
Vi har förbättrat ventilation och inomhusklimat i över 30 år

Vi har sedan 1991 förbättrat ventilationen i tusentals bostäder, ofta i kombination med sanering av förhöjda radonhalter. Oavsett om du behöver utföra service på befintligt ventilationssystem eller utföra en OVK besiktning så finns vi här för att hjälpa till. Vi erbjuder även felsökning, reparation och underhåll av befintliga ventilationssystem. 

Med över 700 omdömen har vi en av branschens högsta kundnöjdhet och strävar ständigt efter att förbättra oss. Läs gärna våra kundrecensioner här för att ta del av vad våra kunder tycker om oss! 

Kontakta oss gärna för ett platsbesök där vi kan ge rådgivning och kostnadsförslag för en skräddarsydd ventilationslösning som passar era specifika behov.

Reco rekommenderat 7 år i rad

Installation

Installation av nya ventilationssystem gjort på ett professionellt och fackmannamässigt sätt.

Besiktning (OVK)

Vi utför OVK-besiktning och kan även hjälpa till att åtgärda anmärkningar från OVK-besiktningar. 

Service & underhåll

Vi utför service, luftflödesmätning och rengöring av alla typer av ventilationssystem.

Reparation

Vi hjälper er att felsöka och åtgärda eventuella fel med ert ventilationssystem.

Hemkomfort - Två män som står bakom 6st "Rekommenderat företag"-priser från reco.se. "Rekommenderat företag 6 år i rad".
Ventilation Stockholm - Bild på skåpbil från Hemkomfort som står framför en åker.

Hur vi förbättrar din inomhusmiljö

Kostnadsfritt hembesök

Vi gör ett kostnadsfritt hembesök hos dig för att inspektera, ge råd och mäta för att kunna erbjuda bästa möjliga lösning för dig.

Offert och arbetsbeskrivning

Efter det kostnadsfria hembesöket skapar vi en offert, arbetsplan och en arbetsbeskrivning som skickas till dig.

Arbetet utförs

Våra utbildade och certifierade hantverkare utför arbetet enligt arbetsbeskrivningen och vi städar alltid upp efter oss. Genom hela arbetet kommunicerar vi vad som gjorts, vad som är kvar, och eventuella lösningsförslag. 

Support efter utfört arbete

När arbetet är klart erbjuder vi support och hjälper dig vid eventuella funderingar eller följdåtgärder som behöver utföras. 

Certifierade yrkesmän
Vi har utbildning från SSM följer deras metodbeskrivning

Radongaranti efter sanering
Vi ger garanti på ett årsvärde under 200Bq/m3 efter rekommenderad installation

100% Originalfilter
Vi använder endast originalfilter och originaldelar från tillverkarna vid reparationer. 

Få en bättre inomhusmiljö med ren och frisk luft.

Dålig ventilation i hemmet eller på arbetsplatsen kan leda till en rad hälsoproblem. Förutom trötthet och huvudvärk, som ofta är de första tecknen, kan långvarig exponering för dålig luftkvalitet orsaka andra allvarliga besvär. I värsta fall kan du utveckla nya allergier, förvärra befintliga andningsproblem såsom astma, och uppleva kroniska luftvägsirritationer.

Dessutom kan brist på frisk luft bidra till en minskning av koncentrationsförmågan och produktiviteten, samt öka risken för bakteriell och viral spridning, vilket kan leda till ökade sjukdomsfall. Dålig luftkvalitet kan även orsaka problem med fuktnivåer i hemmet, vilket kan leda till mögelbildning och en försämrad inomhusmiljö.

Att se till att man har en effektiv och välfungerande ventilation är därför avgörande för både fysisk hälsa och välbefinnande.

FTX-Ventilation

Med FTX-ventilation får du ett väl balanserat ventilationssystem med god driftsekonomi där värmen återvinns och du kan styra luften dit den behövs för att skapa en bra inomhusmiljö.

Byte från mekanisk frånluft som t.ex. badrumsfläktar eller en takfläkt i kombination friskluftsventiler till ett FTX-system är ett bra sätt att både skapa en bättre inomhusmiljö och säkerställa en god luftomsättning, men även sänka husets uppvärmningskostnader med besparingar på upp till 6000 kWh/år.

Kontakta oss gärna om du har frågor kring fördelarna med FTX-ventilation. Vill du läsa mer kring för- och nackdelar med FTX ventilation kan du göra det här.

Från mekanisk frånluft till FTX - Exempelritning av ett hus med ett FTX system och ett visuellt exempel på hur det fungerar i ett hus.

OVK-besiktning

Våra certifierade funktionskontrollanter utför OVK-besiktningar i hela Stockholmsområdet och kan även hjälpa till att åtgärda anmärkningar från OVK-besiktningar.

OVK – obligatorisk ventilationskontroll, ska göras regelbundet i de flesta byggnader och ska utföras av en certifierad funktionskontrollant. Syftet är att kontrollera att ventilationen uppfyller de krav som finns och att ventilationen fungerar som tänkt. Läs gärna mer om OVK här!

Rengöring, reparation, och service

Behöver ni hjälp med service eller reparation av ett ventilationssystem som inte fungerar? Kontakta oss så hjälper vi er med felsökning och förslag på åtgärd för att få igång er ventilation. 

Upplever ni att det blir dåliga luft eller att ventilationen fungerar dåligt? Det kan då vara dags för en rengöring av ventilationskanalerna. Vi hjälper er gärna med detta och erbjuder fasta priser på kanalrensing och injustering av ert ventilationssystem.

En väl utförd rengöring och en ny injustering av ventilationssystemets luftflöden kan ge nytt liv till ventilationen och säkerställer en bra balans mellan till- och frånluft i er bostad, lokal eller arbetsplats.  

Ventilation - Man som byter filter på ett FTX-aggregat

Köp dina originalfilter hos oss

Genom att använda dig av originalfilter från tillverkaren säkerställer ni att ni får ett filter anpassat specifikt för ditt aggregat med rätt tryckfall samt filtreringsförmåga för att säkerställa ditt ventilationsaggregats funktion och livslängd. Samtliga originalfilter är klassade enligt ISO 16890 som ställer krav på filtrets filtreringsförmåga.

"Gör-det-själv"-paket för FTX-ventilation

Köp materialet och utför arbetet själv – vi hjälper dig!

Du köper materialet av oss, och vi finns tillgängliga för rådgivning under montagetiden. Detta ingår i FTX-ventilationspaketet:

  • Leverans samt upphämtning av ev. överblivet material
  • FTX-aggregat samt styrpanel med garanti
  • Generell montageinstruktion i form av genomgång på plats
  • Kondensisolering 25 mm för av- och uteluftskanaler
  • Isolering 100 mm för till- och frånluftskanaler
  • Till- och frånluftsdon i vitlackerad plåt
  • Ventilationshuv för tak (endast 2-kupig betongpanna), ventilationsgaller eller väggcombidon för fasad.
  • Ljuddämpare vid aggregat och vid samtliga till- och frånluftsdon.
  • Spirorör/detaljer, montageband, skruv, bits, tejp m.m.
  • Injustering av luftflöden

Vi kan även bistå med exempelvis håltagning, isolering, eller elinstallation om så önskas. Boka ett besök så kommer vi ut och lämnar en offert med uppskattad kostnad för ett “gör-det-själv” paket i just ditt hus.

Leverans och hämtning

Vi erbjuder leverans och upphämtning av material

Instruktioner

Få instruktionerna du behöver för ett lyckat arbete

Delhjälp av vissa moment

Om du behöver kan vi bistå med delar av installationen

Kostnadsfritt hembesök

Vi kommer till dig och lämnar offert för just ditt behov

Det här ingår i "gör-det-själv"-paketet

En bild av en skatteverket dokument som visar ROT avdrag.

Minska kostnaden för arbetet med ROT-avdrag

ROT-avdraget är 30 % av arbetskostnaden dock max 50 000 kr per person. Det är vi som ansöker om rot-avdraget och summan dras av på fakturan dock förbehåller vi oss rätten att fakturera återstående belopp, motsvarande skattereduktionen, om begäran från Skatteverket avslås.

För en villa med två ägare finns alltså 100 000 kr i utrymme. Observera att bidraget sammankopplas med bidrag för hushållsnära tjänster vilket innebär att utrymmet redan till viss del kan vara intecknat.

Mer information om ROT-avdraget kan du hitta på Skatteverket.

Kontakta oss idag

Sedan 1991 har vi specialiserat oss på att förbättra inomhusmiljön genom olika ventilationslösningar, många gånger i kombination med sanering av förhöjda radonhalter. Boka in ett kostnadsfritt hembesök inom Stockholmsområdet så kan vi ge råd och kostnadsförslag på hur en ventilationslösning skulle kunna se ut för just dina behov. 

Hemkomfort - Två män som står bakom 6st "Rekommenderat företag"-priser från reco.se. "Rekommenderat företag 6 år i rad".

Fyll i detta formulär så kontaktar vi dig.

Varukorg
Rulla till toppen