Allt om radon och ventilation

Kan man bo i ett hus med radon?

Ja, du kan bo i ett hus med radon. Det är framför allt långvarig exponering och höga halter av radon som kan ha en negativ effekt på din hälsa. Det är därför viktiga att se över platser där du spenderar mycket tid som ditt hem och din arbetsplats då det är dessa platser där exponeringen blir mer långvarig.

Är du orolig för att du har radon i sin bostad är ett bra första steg att göra en radonmätning för att se hur höga radonhalter huset har. Bästa tiden för att göra en långvarig radonmätning är under perioden 1 oktober till 30 april.

 

Beställ din radonmätning direkt i vår webbshop

 

Har du fått höga värden vid en radonmätning? 

Ingen fara, det går att åtgärda och ibland räcker det med mindre åtgärder för att sänka radonhalten.

Om förhöjda radonhalter har konstaterats är nästa steg att konstatera om det kommer från marken eller byggnadsmaterialet eller om det kommer från bägge delar. Vi gör kostnadsfria besök inom Stockholmsområdet med omnejd och gör i samband med ett besöket alltid en analys av vart radonet kommer ifrån genom att göra en gammamätning av byggnadsmaterialet för att se om radongasen kommer från byggnadsmaterialet.

Vill du ha hjälp med att sänka dina radonhalter, ring oss på 08-604 97 00 eller maila på info@hemkomfort.se så hjälper vi dig.

Långtidsmätning av radon
Radonmätare för långtidsmätning
Exempel på byggnadsmaterial ("blåbetong") som ofta kan bidra till förhöjda radonhalter
Varukorg
Rulla till toppen