Ventilation Skövde -
Vi förbättrar er inomhusmiljö sedan 1991 - Vi är specialister på inomhusklimat och ventilation.

Kontakta oss för en offert.

Fyll i formuläret om du behöver hjälp med installation, reparation, besiktning eller service av ventilation.

Ventilation Skövde -
Vi har förbättrat ventilation och inomhusklimat i över 30 år

Sedan 1991 har vi förbättrat ventilationer i befintliga bostäder, många gånger i kombination med sanering av förhöjda radonhalter. Oavsett om du behöver installera nytt, serva befintlig ventilation, eller utföra en OVK så finns vi här för att hjälpa till. Vi hjälper även till med felsökning, underhåll och reparation av befintliga ventilationssystem. 

Vi har en av branschens högsta kundnöjdhet med över 700 omdömen och strävar hela tiden efter att bli bättre. Läs gärna mer här om vad våra kunder tycker om oss! 

Vi kommer gärna på ett platsbesök för råd och kostnadsförslag om hur en ventilationslösning skulle kunna se ut för just dina behov.

Reco rekommenderat 7 år i rad

Installation

Installation av nya ventilationssystem gjort på ett professionellt och fackmannamässigt sätt.

Besiktning (OVK)

Vi hjälper dig gärna att utföra OVK-besiktning och kan även hjälpa till att åtgärda anmärkningar. 

Service & underhåll

Vi utför service, rengöring och luftflödesmätning av alla typer av ventilationssystem.

Reparation

Upplever du problem med din ventilation kan vi hjälpa till att felsöka och åtgärda eventuella fel.

Ventilation Stockholm - Bild på skåpbil från Hemkomfort som står framför en åker.

Hur vi förbättrar din inomhusmiljö

Kostnadsfritt hembesök

Vi gör ett kostnadsfritt hembesök hos dig för att inspektera, ge råd och höra från dig vad du har för behov. 

Offert och arbetsbeskrivning

Efter det kostnadsfria hembesöket skapar vi en arbetsplan, arbetsbeskrivning, och en offert som skickas till dig.

Arbetet utförs

Våra certifierade hantverkare utför arbetet enligt arbetsbeskrivningen och vi städar alltid upp efter oss. Genom hela arbetet kommunicerar vi vad som gjorts, vad som är kvar, och eventuella lösningsförslag. 

Support efter utfört arbete

När arbetet är klart erbjuder vi support och hjälper dig vid eventuella funderingar eller följdåtgärder som behöver utföras. 

Certifierade yrkesmän
Vi har utbildning från SSM följer deras metodbeskrivning

Radongaranti efter sanering
Vi ger garanti på ett årsvärde under 200Bq/m3

100% Originalfilter
Vi använder endast originalfilter och delar från svenska ventilationstillverkare. 

Köp dina originalfilter hos oss

Att använda sig av originalfilter säkerställer att du får ett filter anpassat specifikt för ditt aggregat med rätt filtreringsförmåga samt rätt tryckfall för att säkerställa ditt ventilationsaggregats funktion och livslängd. Samtliga originalfilter är klassade enligt ISO 16890 som ställer krav på filtrets filtreringsförmåga.

Få en bättre inomhusmiljö med ren och frisk luft.

Dålig ventilation i hemmet eller på arbetsplatsen kan leda till en rad hälsoproblem. Förutom trötthet och huvudvärk, som ofta är de första tecknen, kan långvarig exponering för dålig luftkvalitet orsaka andra allvarliga besvär. I värsta fall kan du utveckla nya allergier, förvärra befintliga andningsproblem såsom astma, och uppleva kroniska luftvägsirritationer.

Dessutom kan brist på frisk luft bidra till en minskning av koncentrationsförmågan och produktiviteten, samt öka risken för bakteriell och viral spridning, vilket kan leda till ökade sjukdomsfall. Dålig luftkvalitet kan även orsaka problem med fuktnivåer i hemmet, vilket kan leda till mögelbildning och en försämrad inomhusmiljö.

Att se till att man har en effektiv och välfungerande ventilation är därför avgörande för både fysisk hälsa och välbefinnande.

FTX-Ventilation

När ett hus har mekanisk fläktstyrd frånluft i form av badrumsfläktar eller t.ex. en takfkläkt, alternativt ventilation via självdrag, tillvaratas inte den varma inomhusluften utan den försvinner ut vilket leder till högre uppvärmningskostnader.

Med FTX-ventilation får du ett väl balanserat ventilationssystem där värmen återvinns och du kan styra luften dit den ska för att skapa en bra inomhusmiljö och ger möjlighet till at sänka husets uppvärmningskostnader.

Från mekanisk frånluft till FTX - Exempelritning av ett hus med ett FTX system och ett visuellt exempel på hur det fungerar i ett hus.

OVK-besiktning

Våra certifierade kontrollanter utför OVK-besiktningar i både Stockholmsområdet samt Västra Götaland och hjälper dig gärna att utföra OVK-besiktning och kan även hjälpa till att åtgärda anmärkningar från OVK-besiktningar.

OVK, obligatorisk ventilationskontroll, ska göras regelbundet, i de flesta byggnader. Syftet är att kontrollera att ventilationen uppfyller de krav som finns och att ventilationen fungerar som tänkt. Kontrollen ska göras av en certifierad kontrollant.

Rengöring, reparation, och service

Har du en befintlig ventilationslösning som behöver service eller som inte fungerar? Kontakta oss så hjälper vi er gärna med felsökning och förslag på åtgärd för att få igång er ventilation. 

Upplever ni att det är dåliga flöden i er ventilation? Då kan det vara dags för en rengöring av ventilationskanalerna. Vi hjälper er gärna med detta och erbjuder fasta priser på kanalrensing samt injustering av ert ventilationssystem.

En kanalrensning och en ny injustering luftflödena i ert ventiationssystem kan ge nytt liv till ventilationen och säkerställa att allt fungerar som det ska och att ni har en bra balans mellan till- och frånluft i er bostad, lokal eller arbetsplats.  

Ventilation - Man som byter filter på ett FTX-aggregat

"Gör-det-själv"-paket för FTX-ventilation

Köp materialet och utför arbetet själv – vi hjälper dig!

Du köper materialet av oss, och vi finns tillgängliga för rådgivning under montagetiden. Detta ingår i FTX-ventilationspaketet:

  • Leverans samt upphämtning av ev. överblivet material
  • FTX-aggregat samt styrpanel med garanti
  • Generell montageinstruktion i form av genomgång på plats
  • Kondensisolering 25 mm för av- och uteluftskanaler
  • Isolering 100 mm för till- och frånluftskanaler
  • Till- och frånluftsdon i vitlackerad plåt
  • Ventilationshuv för tak (endast 2-kupig betongpanna), ventilationsgaller eller väggcombidon för fasad.
  • Ljuddämpare vid aggregat och vid samtliga till- och frånluftsdon.
  • Spirorör/detaljer, montageband, skruv, bits, tejp m.m.
  • Injustering av luftflöden

Vi kan även bistå med exempelvis håltagning, isolering, eller elinstallation om så önskas. Boka ett besök så kommer vi ut och lämnar en offert med uppskattad kostnad för ett “gör-det-själv” paket i just ditt hus.

Leverans och hämtning

Vi erbjuder leverans och upphämtning av material

Instruktioner

Få instruktionerna du behöver för ett lyckat arbete

Delhjälp av vissa moment

Om du behöver kan vi bistå med delar av installationen

Kostnadsfritt hembesök

Vi kommer till dig och lämnar offert för just ditt behov

Det här ingår i "gör-det-själv"-paketet

En bild av en skatteverket dokument som visar ROT avdrag.

Minska kostnaden för arbetet med ROT-avdrag

ROT-avdraget är 30 % av arbetskostnaden dock max 50 000 kr per person. Det är vi som ansöker om rot-avdraget och summan dras av på fakturan dock förbehåller vi oss rätten att fakturera återstående belopp, motsvarande skattereduktionen, om begäran från Skatteverket avslås.

För en villa med två ägare finns alltså 100 000 kr i utrymme. Observera att bidraget sammankopplas med bidrag för hushållsnära tjänster vilket innebär att utrymmet redan till viss del kan vara intecknat.

Mer information om ROT-avdraget kan du hitta på Skatteverket.

Kontakta oss idag

Sedan 1991 har vi förbättrat ventilationer i befintliga bostäder, många gånger i kombination med förhöjda radonhalter. Vi kommer gärna till dig på ett hembesök för råd och kostnadsförslag om hur en ventilationslösning skulle kunna se ut för just dina behov.

Fyll i detta formulär så kontaktar vi dig.

Varukorg
Rulla till toppen