Radonmätning vid husköp och husförsäljning

Radon räknas inte som ett dolt fel.

När det kommer till att köpa eller sälja ett hem, är det viktigt att känna sig säker på att fastigheten är fri från hälsorisker. Radon, en osynlig och luktfri gas, kan utgöra en betydande risk för både köpare och säljare.

På Hemkomfort, specialiserar vi oss på att tillhandahålla omfattande radonmätningstjänster som ger dig trygghet och säkerhet vid såväl husköp som husförsäljning. Vårt team av experter använder de senaste teknikerna och metoder för att säkerställa att ditt nuvarande eller framtida hem uppfyller alla hälsostandarder. Låt oss hjälpa dig att göra ditt husköp eller försäljning till en säker och välgrundad process.

Hand som håller i nycklar framför ett hus

Radonmätning vid Husköp – Ett Viktigt Steg för Trygghet

När du står inför ett husköp är det viktigt att vara medveten om att radon inte räknas som ett dolt fel i fastigheten. Därför bör du som köpare alltid, särskilt om ingen information finns tillgänglig i de befintliga handlingarna, utföra en radonmätning och besiktning före köpet.

För att snabbt få en indikation på radonhalten, är en korttidsmätning som tar cirka 10 dagar ett bra alternativ om långtidsmätning inte är möjlig. Vi på Hemkomfort erbjuder hjälp med både mätningar och åtgärder och kan ge dig ett kostnadsförslag om problem med radon upptäcks. Vi förstår att tid är en avgörande faktor under budgivningsprocessen och kontraktsskrivningen, och är här för att hjälpa dig förstå kostnaderna för eventuell radonförekomst.

Radonmätning vid Husförsäljning – Förberedelser och Åtgärder

Om du planerar att sälja ditt hus, är det klokt att i god tid utföra en långtidsmätning av radon, särskilt under månaderna oktober till april. Som säljare rekommenderas du att informera om eventuella förhöjda radonhalter i fastigheten. Om mätningen visar att radonhalten inte överstiger gränsvärdet, kan du som säljare erbjuda seriös dokumentation till potentiella köpare.

Skulle gränsvärdet överskridas, har du möjligheten att vidta åtgärder för att sänka radonhalten eller att tillhandahålla underlag som visar kostnaden för sådana åtgärder. Hos Hemkomfort får du snabb och specialistmässig hjälp med att klarlägga radonstatusen i ditt hus och att identifiera de åtgärder som krävs för att sänka radonhalten till en säker nivå.

ca 500 000

Antal bostäder i Sverige som har för höga radonhalter. (källa: SSM)

ca 450

Antal fall av lugncancer som orsakas varje år av radon. (källa: SSM)

Betraktas inte som ett dolt fel

Som köpare måste du själv övertyga dig om att huset inte har radonproblem. (källa: SSM)

Kontakta oss idag

I över 30 år har vi hjälpt tusentals att mäta och sanera radon. Oavsett om du bor i villa, lägenhet, äger flerbostadshus eller behöver mäklarrådgivning så kan vi hjälpa dig till en bättre inomhusmiljö. 

Hemkomfort - Två män som står bakom 6st "Rekommenderat företag"-priser från reco.se. "Rekommenderat företag 6 år i rad".

Fyll i detta formulär så kontaktar vi dig.

Varukorg
Rulla till toppen